ОСНОВНА СТРАНА  
  НЕ   ЕН   СР
Стоматолошка ординација опште стоматологије "др Раде Дубајић", Београд-Звездара, Булевар краља Александра бр. 302, Тел. 011-2419-786, Моб. 065 2419 786, 063-245-654, E-mail: dubajicrade@yahoo.co.uk
Почетна Ординација Наш тим Наше услуге Радно време Начин плаћања Дентал туризам Контакт
..Наше услуге


..
.-
Дечја стоматологија

..
.-
Естетска стоматологија

..
.
-
Болести зуба и уста

..
.
-
Орална хирургија

..
.
-
Имплантологија

..
.
-
Ортопедија вилица

..
.
-
Протетика


..Контакт

 


НАШЕ УСЛУГЕ:

Стоматолошка ординација опште стоматологије
"др Раде Дубајић"
Булевар краља Александра бр. 302 – Звездара-Београд
Тел.: 011-2419-786, Моб. 065 2419 786, 063-245-654
E-mail: dubajicrade@yahoo.co.uk

 

 

ДЕЧЈА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА
ЕСТЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА
БОЛЕСТИ ЗУБА И УСТА
ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
ИМПЛАНТОЛОГИЈА
ОРТОПЕДИЈА ВИЛИЦА
ПРОТЕТИКА

 

- Превентивна заштита и терапија уста и зуба код деце предшколског и школског узраста.
- Ортопедија вилица, исправљање деформитета мобилним и фиксним апаратима.
- Израда протеза, круница, мостова, поправка протетских радова.
- Мање хирушке интервенције, уградња имлантата, апикотомије, вађење зуба.
- Естетска стоматологија, скидање каменца, избељивање зуба.

Желимо да вам са десетак примера дамо приказ случајева од неколико хиљада интервенција и преко 1.200 пацијената које смо лечили од кад смо на овој локацији. Са поносом истичемо задовољство наших пацијената.
< на врх >


ДЕЧЈА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА
- Често се у детињству стиче страх од стоматолога. Ми у стоматолошкој ординацији др Дубајић, бринемо о оралном здрављу наших најмлађих са посебном пажњом, како би им омогућили да се осећају опуштено, а самим тим и пријатно.

- Такође спроводимо све терапијске и превентивне мере.

< на врх >


ЕСТЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА
Бељење зуба, естетски испуни, безметалне крунице, фасете, зубни накит (циркони), само су неке од услуга које можете остварити код нас.

Избељивање зуба - услед различитих фактора:
- накупљања пигмената из хране и пића (црно вино, чајеви, кафа, неке врсте воћа),
- меких и чврстих наслага,
- узимања неких антибиотика,
- понекад после лечења, односно вађења живца, долази до промене боје зуба који добијају тамнију нијансу. Тај проблем је решив коришћењем система за избељивање зуба. Ови системи су безбедни и свакако поуздани.

< на врх >


БОЛЕСТИ ЗУБА
- Каријес је данас једна од најзаступљенијих болести. Одликује се деструкцијом зубних ткива.

- У зависности да ли је кариозни процес захватио глеђ, дентин, или саму зубну пулпу разликује се и приступ у лечењу. Почев од једноставне санације плитког каријеса.

Пломбирањем зуба, преко лечења зуба или ресекције корена, па све до вађења зуба уколико претходне мере нису биле довољне или могуће.


Ендодонтска терапија
подразумева уклањање оболелог или инфицираног пулпног ткива односно, “вађење живца”, потом обраду канала корена и оптурацију (затварање) канала корена зуба.

Пародонтологија
Пародонтопатија је болест потпорног апарата зуба, односно ткива која повезују зубе и виличну кост. Праћено минималним симптомима, ово обољење доводи до деструкције потпорног апрата зуба што као последицу може имати губитак потпуно здравих зуба.

- С обзиром да у великом броју случајева не проузрокује дискомфор, пародонтопатија пролази незапажено од стране пацијената – све до узнапредовалог стадијума болести. Стога су рано откривање и правовремена терапија изузетно значајни за повољан терапијски исход обољења.

- Уклањањем зубног каменца како из субгингивалних, тако и из супрагингивалних региона, али и уклањањем јатрогених фактора, односно осталих фактора ризика, обучавањем о правилном одржавању оралне хигијене, спречавамо настанак односно стављамо под контролу развој пародонтопатије.

< на врх >


ОРАЛНА ХИРУРГИЈА
У нашој ординацији се изводе све врсте орално-хируршких захвата и то потпуно безболно.
- Апикотомија - уклањање патолошког процеса који се налази на врху корена зуба.

- Цистектомија - уклањање цистичних промена.
- Уградња вештачке кости се изводи уколико не постоји довољна количина кости на месту које желимо да искористимо за уградњу имплантата
- Рутинско и компликовано вађење зуба
- Уградња имплантата

< на врх >


ИМПЛАНТОЛОГИЈА
Импантологија је хируршка дисциплина чија се предност огледа у томе што се изгубљени зуб може заменити имплантатом, чиме се враћа нарушена функција и естетика.

- Имплантатима се надокнађује коренски део зуба. Биокомпатибилни су и немају никакве штетне последице по здравље човека. Они се уграђују у виличну кост, а потом се на њих поставља носач који имитира брушени део зуба, након чега је могуће урадити протетску надокнаду-круницу.

< на врх >


ОРТОПЕДИЈА ВИЛИЦА
Ортодонција је специјалистичка област стоматологије која се бави проучавањем и исправљањем положаја зуба и вилица. Не постоји старосна граница за почетак терапије, што значи да се и деци и одраслим пацијентима може поставити ортодонтски апарат. Деца би требала да посете ортодонта први пут око 7. године.

У нашој ординацији се користе мобилни и фиксни ортодонтски апарати за корекцију положаја зуба.

< на врх >


ПРОТЕТИКА
Протетика је област стоматологије која се бави надокнадом једног или више изгубљених зуба као и санацијом зубних дефеката. Надокнадом зуба постиже се поновна функција жвакања, говора и естетике.

- У нашој ординацији се израђују све врсте протетских надокнада: крунице и мостови од метал-керамике, безметалне крунице и мостови, керамичке фасете, тоталне и парцијалне протезе, скелетиране протезе и израда круница на имплантатима.

< на врх >

 

Почетна Ординација Наш тим Наше услуге Радно време Начин плаћања Дентал туризам Контакт
Стоматолошка ординација "др Раде Дубајић", Тел.: 011-2419-786, Моб. 065 2419 786, 063-245-654, E-mail: dubajicrade@yahoo.co.uk
Copyright © - "др Раде Дубајић", 2014.